NL
 

16:45 - 17:45 KIM HOORWEG

De Nederlandse jazzzangeres Kim Hoorweg (25) heeft New York als haar tweede thuis geadopteerd. Ze staat bekend om haar gevatte eigen nummers, haar heldere, warme en aangename klankkleur en charmante interpretaties van oude vergeten nummers.

Ze werkte samen met topmuzikanten als Trijntje Oosterhuis, Gino Vannelli, Candy Dulfer, Chance Howard (Prince) en Benjamin Herman. Toen ze nog maar veertien was, tekende ze bij het Amerikaanse platenlabel Verve. Ze was vaak op de Nederlandse televisie, twee keer op het North Sea Jazz Festival, werkte met het beroemde Metropole Orkest en werd genomineerd voor de meest prestigieuze Nederlandse Muziekprijs: de Edison.

Nu brengt ze een gloednieuw album uit met nummers die zij zelf geschreven heeft, samen met Raul Midón (die samengewerkt heeft met Stevie Wonder, Herbie Hancock en nog veel meer). Hij staat bekend als een geweldige songwriter, bekwame vocalist en gitaarvirtuoos. Op haar nieuwe album wordt ze vergezeld door de creme de la creme van de Nederlandse jazzscene: Anton Goudsmit, Niels Broos, Glenn Gaddum Jr. en Joost Kroon. Ze beschrijft haar stijl als indie-jazz met een synth-touch. Ook produceerde deze dame de plaat zelf, deed het artwork voor het album en gaf het uit op haar eigen label.