NL
 

20:15 - 21:15 ORANGE SKYLINE 

Orange Skyline, de jonge indie band uit Groningen, haalt inspiratie uit 60’s rock n’ roll en moderne garagerock. Het resultaat is een herkenbaar en catchy geluid, dat direct overtuigt. En dit werkt, want Orange Skyline werd o.a. verkozen tot 3FM Serious Talent en won de Groningse Popprijs.

Begin 2015 weet de band de aandacht van de Nederlandse muziekindustrie te trekken in hun thuisstad op Noorderslag, waarna zij getipt werd als een van de meest veelbelovende acts van 2015. Het resulteerde in een festivalzomer waarin Orange Skyline zich op ruim 40 festivals, o.a. Concert at Sea en Parkpop, presenteert. Orange Skyline bracht in sept 2015 het mini-album ‘An Introduction’ uit, waarvan single ‘Rapture’ meteen op de 3FM-playlist belandde.

De band verzorgde reeds de support van The Kaiser Chiefs, Racoon en van Kensington in de Ziggo Dome, Amsterdam.

Orange Skyline behaalde in 2016 de 3FM Megahit met het nummer ‘Sound & Fury’ en is nu, in 2017, terug met hun debuutalbum ‘Things That I Hide’.

Het album staat vol met nieuwe muziek met elektronische invloeden. Single ‘Hotel Rooms’, welke origineel niet op het album stond, viel zelfs zo in de smaak dat het werd verkozen tot Radio 2 Topsong!