NL
 

22:00 - 23:00 THE OVERSLEPT

The Overslept is een Nederlandse rockband uit Hilversum, bestaande uit jeugdvrienden Sem Jonkhout (zang en gitaar), Tommy van der Leer (bas), Daniel van den Brink (drums) en Délano Ladurner (gitaar). Het viertal besluit in 2014 hun muzikale krachten te bundelen. De sound van de band ontwikkelt zich sindsdien van een old school poppunk geluid tot een serieuze en toegankelijke rock sound.

Via de Popronde speelt de band zich met haar nieuwe sound in de kijker en tekent bij 8Ball Music. Het viertal wordt in juni 2017 gebombardeerd tot 3FM Talent en in augustus van dat jaar verschijnt hitsingle ‘Stolen Car’ - vergezeld door een videoclip van wereldformaat. ‘Stolen Car’ kan naast 3FM rekenen op support van Radio 538, Q-Music en Veronica.

Ook live staat The Overslept garant voor een stevige en energieke set. Zowel instrumentaal als vocaal staat de performance als een huis, zo bewees de band op het Serious Request podium in Apeldoorn en in AFAS Live met Panic! At The Disco en Paramore.

De band presenteerde 25 mei de nieuwe EP Signals waarop ook de nieuwe single Figure it Out staat. De clip daarvoor is opgenomen tijdens Paaspop 2018. Op ‘Signals’ is duidelijk te horen dat The Overslept definitief hun eigen sound heeft gevonden. “Met deze EP hebben we buiten onze comfortzone gewerkt en ontdekt waar wij als The Overslept voor staan. ‘Signals’ voelt als onze sound. Modern, pulserend, met een stevige stempel van onze rock-roots,” aldus frontman Sem Jonkhout.